top of page

Uutisia

Kuva: Mirkka Rekola teoksesta Maskuja

11.9.2022

Liisa Enwaldin postuumisti julkaistun esseeteoksen Koska en tiedä (ntamo 2022) julkistusjuhla on 22.9. klo 19.00 Helsingin Kallion kirkon kappelisalissa (Itäinen Papinkatu 2). Samassa tilaisuudessa julkistetaan myös Leena Jäppilän esseeteos Puitse.

Simo Heiskasen esitys Mirkka Rekolan runoista "Minä unohdin miten suuressa talossa asun" esitetään Espoon Louhisalissa 18.10.2022. Lisätietoja: https://glimsgloms.fi/esitys/mina-unohdin-miten-suuressa-talossa-asun/

Maija Hirvosen ohjaama dokumenttielokuva Muutto (2016) on katsottavissa Vimeo-videopalvelun kautta. Elokuvan voi vuokrata 48 tunniksi tai ostaa omaksi (ladata koneelle). https://vimeo.com/ondemand/muutto/414762853
Elokuvan voi vuokrata myös Elisa Viihde -palvelusta. https://elisaviihde.fi/elokuvat/44845/muutto

 

Mirkka Rekola -aforismikilpailun voittajateos julkistettiin Rikhardinkadun kirjastossa keväällä 2022. Voittajaksi valittiin Titta Kurjen aforismikokoelma Mielenväänteitä ja hajakokoja. https://aforismiyhdistys.fi/mirkka-rekola-kilpailun-voittajaksi-titta-kurki/
 

17.3.2021

Suomen aforismiyhdistyksen järjestämä Mirkka Rekola -kilpailu etsii uusia aforismikokoelmia. Kilpailu avattiin viime joulukuun alussa, ja kilpailuaika päättyy 31.7.2021. Lisätietoa ja osallistumisohjeet löydät aforismiyhdistyksen sivuilta: https://aforismiyhdistys.fi/mirkka-rekola-kilpailu-on-avattu/

17.3.2021

Tämän viikon alussa saapui suruviesti: seuramme pitkäaikainen hallituksen jäsen Liisa Enwald on menehtynyt lauantaina 13.3.2021. Kuten tiedämme, Liisa toimi hyvin monipuolisesti kirjallisuuden eri alueilla ja teki pioneerityötä myös Mirkka Rekolan runouden tutkimuksessa. Liisaa jäivät kaipaamaan puoliso ja lukuisat ystävät.

19.6.2019

 

Kalevankankaan hautausmaan karttaan on tulossa myös Mirkka Rekolan haudan sijaintitiedot, kun kartta seuraavan kerran uusitaan. Kiitos Markku Rekolalle! Hauta löytyy paikasta osasto 26, rivi 9, paikka 16.


18.6.2019

Mirkka Rekolan puisto on nyt ihan oikeasti
olemassa. Ohessa katkelma Raitio-lehden
2/2019 artikkelista Valoa kiskojen päässä.

 

29.11.2017

Vuodesta 2012 lähtien vireillä ollut puisto-
hanke on edennyt Tampereen kaupungilla
siihen vaiheeseen, että
Mirkka Rekolan
puisto
 on nimetty Ilomäentien ja Pirkan-
kadun kulmaan. Puisto on hyvin pieni, mut-
ta Mirkka Rekolan nimeä se kantaa jo erilai-
sissa kaupungin tiedotteissa. Puistoon sijoi-
tetaan ehkä raitiotien sähkönsyöttöasema,
mutta yhtä kaikki olemme onnistuneet saa-
maan Mirkka Rekolan nimen osaksi kau-
pungin nimistöä ja karttoja. Sähkönjako-
aseman seinään on kuitenkin suunnitteilla
Mirkka Rekolan runoja. 
Asiaa ovat edistä-
neet mm. Irma Hakamies, Pirkkalaiskirjai-
lijat, Suomen Kirjailijaliitto, Tampereen
Runo- ja kulttuuriyhdistys TaRu ry sekä
Markku Rekola. Lämmin kiitos kaikille eri
vaiheissa osallistuneille! Myös niille kirjai-
lijoille ja tutkijoille, jotka allekirjoittivat
Tampereen kaupungille vuonna 2012
lähetetyn adressin.

 

14.10.2017

Rolando Pieraccinin julkaisemaa Mirkka Rekolan viimeistä runokokoelmaa Kuulen taas äänesi on edelleen saatavana. Sitä voi tilata osoitteesta rolando.pieraccini [at] nbl.fi.

Eleonora Joffen venäjäksi kääntämiä Mirkka Rekolan runoja on julkaistu teoksessa "Naisen ääni". Teosta voi ostaa Ruslania-kirjakaupasta.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjallisuusarkistossa on Mirkka Rekolan arkisto. Sinne voit lahjoittaa Mirkka Rekolaan liittyviä muistoja, lukukokemuksia, kirjeitä ja muuta arkistoaineistoksi sopivaa materiaalia. Ota yhteys kokoelmapäällikkö Katri Kivilaaksoon, puhelimitse 040 534 1923 tai sähköpostitse katri.kivilaakso [at] finlit.fi.

Raitio-lehti.jpg
bottom of page